orar
& contact

Luni 08:00 – 20:00
Marți 08:00 – 20:00
Miercuri 08:00 – 20:00
Joi 08:00 – 20:00
Vineri 08:00 – 20:00
Weekend închis

Follow Us

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/r44311natu/public_html/wp-content/plugins/oaza-instagram-feed/lib/oaza-instagram-api.php on line 244
Image Alt

Pedodonție

Ce este pedodonția?

Este specialitatea care se ocupă cu prevenția și tratamentul afecțiunilor dentare la copii, fiind o ramură separată a stomatologiei.

Din păcate, în rândul părinților circulă idei greșite de genul: ”sunt dinți de lapte, lasă-i să se carieze sau lasă-i că îi schimbă”. Într-adevăr, dinții temporari se schimbă, dar este foarte important momentul și condițiile în care se pierd, ei având rol atât în alimentaţie (masticație), cât şi în menținerea spațiului dinţilor permanenţi şi dezvoltarea corectă a musculaturii şi suportului osos.

Cariile complicate ale dinților temporari duc la apariția durerii, precum și la pierderea lor precoce, cu repercusiuni negative asupra spațiului necesar erupției dinților permanenți. Cu alte cuvinte, afecțiunile dinților temporari influențează dezvoltarea generală a maxilarelor și pot crea premisele unor probleme care vor necesita tratament ortodontic.

Beneficii

Sănătate orală pe termen lung

Reduce riscul problemelor ortodontice viitoare (de aliniere a dinților); pastrând dinții temporari menținem spațiul necesar erupției dinților permanenți.

Beneficii

Fără dureri pentru micul pacient

Tratarea cariilor oferă comfort micului pacient prin eliminarea durerilor.

Beneficii

Zâmbet perfect

Oferă o dezvoltare armonioasă a aparatul dento-maxilar (toate elementele importante din fizionomia noastră).

Recomandarea noastră este ca prima vizită a copilului la stomatolog să se realizeze sub forma unui control-consultație, copilul să se familiarizeze cu mediul și nu numai în condițiile în care durerea dentară este deja prezentă.

Tratamentele de care pot beneficia cei mici includ: sigilarea şanţurilor şi fosetelor, tratamentul cariilor simple şi complicate, tratamentul traumatismelor dentare precum și terapia interceptivă ortodontică (de prevenire sau oprire în evoluție a anomaliilor ortodontice).

Sigilarea

Este o metodă de prevenţie a cariilor dinţilor care constă în acoperirea (sigilarea) suprafeţei ocluzale (cea pe care  mestecăm) a dinţilor permanenţi, imediat după erupţie, deoarece această suprafaţă prezintă numeroase şanţuri şi fosete, în care se retenţionează resturile alimentare, ducând la apariţia cariilor. Materialele care sunt folosite pentru sigilare au proprietatea de a elibera fluor, protejând dinţii și în acest fel. Totodată, pentru tratamentul cariilor dentare vă oferim materialele colorate (Twinky Star), extrem de agreate de copii.

În cadrul Centrului Dentar Natural Smile unul dintre cabinete este special amenjat pentru cei mici, consultațiile și tratamentele realizându-se într-o ambianţă plăcută şi distractivă, unde cei mici să se simtă în largul lor şi unde pot veni fără teamă. De asemenea, personalul medical este pregătit profesional pentru abordarea terapeutică corectă a copilului dumneavoastră.

50++ +
ani experiență
100+K K
pacienți fericiți
10++ +
medici
Dental clinic by Dr. Pop

Natural Smile

Program de lucru

Luni 08:00 – 20:00
Marți 08:00 – 20:00
Miercuri 08:00 – 20:00
Joi 08:00 – 20:00
Vineri 08:00 – 20:00
Weekend închis

0374-604-444
0365-738-005

Vreau să fiu sunat pentru a face o

PROGRAMARE