orar
& contact

Luni 08:00 – 20:00
Marți 08:00 – 20:00
Miercuri 08:00 – 20:00
Joi 08:00 – 20:00
Vineri 08:00 – 20:00
Weekend închis

Follow Us

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/r44311natu/public_html/wp-content/plugins/oaza-instagram-feed/lib/oaza-instagram-api.php on line 244
Image Alt

Parodontologie

Ce este boala parodontală?

Boala parodontală, cunoscută și sub denumirea de “parodontoză”, reprezintă afectarea structurilor care mențin dinții pe arcade. Această afectare poate îmbrăca două forme:-afectarea doar a gingiei și poartă denumirea de gingivită sau afectarea atât a gingiei, cât și a suportului osos și poartă denumirea de parodontită.

Factorul cauzal este placa bacteriană, apariția parodontitei fiind atribuită exclusiv anumitor complexe bacteriene. Factorii care favorizează apariția bolii parodontale sunt: igiena deficitară, depunerile de tartru, fumatul, caria, lucrările dentare deficitare, diferite boli sistemice.

Semnul cel mai precoce este apariția sângerării la periaj. Consecutiv sângerării își fac apariția modificările de culoare a gingiei, gingiile devin roșii-violaceu, tumefiate, decolabile de pe dinte. Datorită pierderii suportului osos, gingiile care acoperă osul încep să se retragă iar dinții par mai lungi, căpătând și un anumit grad de mobilitate care fac ca dinții sa migreze și să își modifice poziția. Un număr mare de pacienți reclamă faptul că este prezenta și halena (respirația urât mirositoare).

Benefiii

Dinți sănătoși toată viața

Tratatea bolii parodontale (``the silent killer``) ne va ajuta să ne păstrăm dinții sănătoși posibil pe toată durata vieții noastre

Beneficii

Ajută la stoparea evoluție bolii

Boala se poate ține sub control foarte bine prin vizitele regulate la specialist și cu o igienizare riguroasă acasă. NU trebuie să o considerăm moștenită sau incurabilă.

Beneficii

Ajută la realizarea altor tratamente

Este un tratament adjuvant și electiv pentru a putea realiza orice altă manoperă/tratament stomatologic în condiții optime.

Cum tratam boala parodontală?

Planul de tratament elaborat de medicul parodontolog este unul personalizat, bazat pe situația dumneavoastră parodontală și constă în:

1.Evaluarea parodontală și întocmirea fișei parodontale

Planul de tratament elaborat de medicul parodontolog este unul personalizat, bazat pe situația dumneavoastră parodontală.

2.Tratamentul SRP (scaling and root planing)

Acesta constă în înlăturarea depunerilor de tartru (piatră) prin proceduri ce constau în detartrajul în regiunea supragingivală și subgingivală precum și netezirea rădăcinilor.

3.Perio-Flow

În această etapă, cu ajutorul unei pulberi speciale se înlătură biofilmul din cele mai adânci pungi parodontale, lăsând zona curată și dezinfectată.

4.Terapia medicamentoasă

După curățarea și dezinfectarea pungilor parodontale urmează aplicarea de soluții medicamentoase atât local, cât și administrarea de medicamente pe cale sistemică (la nevoie).

5.Instrucțiuni de igiena orală

În funcție de diverși factori, medicul instruiește pacientul cu privire la o metodă de periaj personalizată, precum și utilizarea aței dentare și a dușului bucal.

6.Reevaluarea

Perioada în care se face reevaluarea variază în funcție de pacient și gradul de avansare al bolii. La revenire se va reevalua și se va nota în fișa parodontală evoluția afecțiunii dinților supuși tratamentului. Respectarea cu strictețe a planului de tratament, elimină pentru majoritatea pacienților necesitatea intervenției chirurgicale.

În cazul în care după epuizarea tuturor etapelor non-chirurgicale, rezultatele nu sunt cele așteptate, se apelează la tratamentul chirurgical, tratament care consta în: chiuretaj manual și laser subgingival, gingivectomii, operații cu lambou, adiții osoase, aplicare de substanțe pentru regenerarea tisulară.

Ce se întâmplă dacă nu tratăm boala parodontală?

În absența tratamentului, boala poate avea o evoluție rapidă soldată nu numai cu pierderea dinților, dar și cu afectarea substratului osos într-o măsură care va incapacita protezarea ulterioară fie ea fixă, mobilă sau pe implanturi.

În cadrul Centrului Dentar Natural Smile  folosim un laser diodă ca adjuvant al terapiei parodontale pentru decontaminarea șanțului gingival (periodic și înaintea sondării parodontale), precum și chiuretajul laser al gingiei afectate. Toate intervenții le se fac sub anestezie locală, motiv pentru care nu prezintă durere.

50++ +
ani experiență
100+K K
pacienți fericiți
10++ +
medici
Dental clinic by Dr. Pop

Natural Smile

Program de lucru

Luni 08:00 – 20:00
Marți 08:00 – 20:00
Miercuri 08:00 – 20:00
Joi 08:00 – 20:00
Vineri 08:00 – 20:00
Weekend închis

0374-604-444
0365-738-005

Vreau să fiu sunat pentru a face o

PROGRAMARE