orar
& contact

Luni 08:00 – 20:00
Marți 08:00 – 20:00
Miercuri 08:00 – 20:00
Joi 08:00 – 20:00
Vineri 08:00 – 20:00
Weekend închis

Follow Us

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/r44311natu/public_html/wp-content/plugins/oaza-instagram-feed/lib/oaza-instagram-api.php on line 244
Image Alt

Ortodonție

Ce este ortodonţia?

Este specializarea care se ocupă cu tratamentul diferitelor anomalii dento-maxilare (dinţi înghesuiţi, dinţi spaţiaţi, etc).

Toate aceste anomalii pot duce la apariţia unor probleme precum inflamaţia şi retracţia gingivală, dureri musculare şi articulare, carii dentare și agravarea problemelor ocluzale. Aceste defecte pot avea o influenţă negativă asupra percepţiei propriei persoane, forţând pacienţii să fie neîncrezători în zâmbetul lor. De asemenea, ortodonția poate reprezenta o etapă care precede reabilitările protetice majore, având avantajul sacrificiul minim de substanță dentară în faza protetică.

Este de reţinut faptul că nu doar copiii pot beneficia de acest tratament, ci şi adulţii, neexistând limită de vârstă a tratamentului ortodotic.

Beneficii
Sănătate orală îmbunătățită

Dinții drepți sunt mai ușor de curățat și periat. Tratamentul ortodontic te ajută să menții o igienă orală excelentă și să previi boli parodontale.

Beneficii
Încredere în propria persoană

Atunci când dinții sunt bine aliniați și ai un zâmbet frumos, s-ar putea să îți fie mai ușor atunci când vorbești și zâmbești.

Beneficii
Masticație corectă

Dinții care nu sunt aliniați pot îngreuna mușcarea și mestecarea alimentelor în mod corespunzător. În timp, pot apărea uzura dinților și afectarea maxilarului.

Aparatele dentare utilizate în tratamentul anomaliilor pot fi mobilizabile (aparate care sunt aplicate în gură de către pacient, purtate câteva ore, apoi îndepărtate), respectiv fixe (brackeți lipiţi pe dinţi de către medic, în care se inseră un arc). Fiecare dintre aceste aparate are anumite indicaţii şi contraindicaţii, ce sunt prezentate pacientului de către medicul ortodont după analiza minuțioasă a investigațiilor paraclinice. Astfel, pentru a putea realiza un plan de tratament individualizat, medicul ortodont are nevoie, pe lângă examenul clinic, de radiografii dentare, modele de studiu, fotografii intra și extraorale etc.

Pentru pacienţii care doresc ca aparatele fixe să fie cât mai puţin vizibile există varianta de brackeţi de safir (transparenți). Pentru cei care vor să se mândrească cu aparatul lor, elasticele aplicate pe brackeții metalici pot fi de diferite culori.

Succesul tratamentului este legat atât de motivarea pacientului, cât şi de existenţa unei strânse colaborări medic-pacient, cu vizite lunare pentru ajustarea şi activarea aparatelor.

În cadrul Clinicii Dentare Natural Smile pacienții vor beneficia de tratamente de specialitate de o calitate superioară, realizate după un plan de tratament individualizat, într-o ambianță liniștită și pregătită special pentru ei.

50++ +
ani experiență
100+K K
pacienți fericiți
10++ +
medici
Dental clinic by Dr. Pop

Natural Smile

Program de lucru

Luni 08:00 – 20:00
Marți 08:00 – 20:00
Miercuri 08:00 – 20:00
Joi 08:00 – 20:00
Vineri 08:00 – 20:00
Weekend închis

0374-604-444
0365-738-005

Vreau să fiu sunat pentru a face o

PROGRAMARE