orar
& contact

Luni 08:00 – 20:00
Marți 08:00 – 20:00
Miercuri 08:00 – 20:00
Joi 08:00 – 20:00
Vineri 08:00 – 20:00
Weekend închis

Follow Us

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/r44311natu/public_html/wp-content/plugins/oaza-instagram-feed/lib/oaza-instagram-api.php on line 244

2020 (anul Covidului?)

Probabil anul care ne va marca următorul deceniu sau mai mult, este 2020.  

Începutul anului, posibil pentru mulți dintre dumneavoastră, cât și pentru noi, a  însemnat entuziasm, planuri de dezvoltare, certitudinea unui trai decent și sigur  planuri de vacanță…se prevedea un an grozav, dar a ajuns să ne marcheze negativ  pe majoritatea și să ne dăm seamna cât de vulnerabili suntem câteodată pe  această lume.  

Un virus nesemnificativ ca dimensiuni, aproximativ 100 nanometri ajunge să bulverseze aproape toate țările lumii, să distrugă multe afaceri crezute sigure  (turism, restaurante, hoteluri, companii aeriene, etc) dar și mai grav- să răpească prematur multe vieți ale apropiaților noștri.  

Fiind un virus nou, cu care organismul nostru nu s-a mai întâlnit a creat panică și  dezechilibru în sistemul medical, specialiștii din domeniul acesta căutând în  permanență soluții pentru toate semnele heterogene pe care le poate genera (de  la asimptomatici, forme ușoare fără gust/miros și până la forme exacerbate cu  afectarea gravă plamânilor, crize metabolice greu de anticipat și tratat care de  multe ori au fost fatale…)  

Cu toate că unii nu cred în existența virusului, în gravitatea infectării cu acesta,  majoritatea au înțeles necesitatea protejării minimale a celor din jur prin purtarea  unei simple măști, igienizarea corespunzătoare a mâinilor, precum și autoizolarea  la primele semne ce pot semăna cu o banală răceală.  

Clinica Natural Smile a fost printre primele care a preferat să își întrerupă activitatea imediat ce această pandemie a ajuns în țară, încercând să prevenim  răspândirea infecției, protejarea pacienților și a personalui fiind dezideratele  nostre principale.  

Am studiat mult și ne-am adaptat cerințelor actuale pentru a ne desfașura  activitatea în deplină siguranță prin realizarea unui triaj epidemiologic exigent al  pacienților și al personalului, crearea de circuite de intrare-ieșire speciale, protecția  pacienților de la intrarea în clinică, efectuarea manoperelor stomatologice cu  echipamente speciale pentru o protecție sporită a medicilor și asistentelor (halate  impermeabile, măști speciale, viziere, bonete).

A fost nevoie de un timp semnificativ pentru ca aceste măsuri de protecție să ”intre în normalul nostru”, deși în continuare, echipamentul de protecție  creează senzația de ”saună”.  

Dezinfecția cabinetelor și a clinicii s-a updatat, urmând rigorile impuse de  autoritățile noastre precum și recomandările societăților prestigioase din SUA  (CDC, ADA, etc): nebulizare, dezinfectare UV, aerisirea în permanență a  cabinetelor unde se fac aerosoli, aspiratoare externe puternice pentru  aerosoli, dezinfectarea extinsă a suprafețelor și îndepărtarea tuturor  obiectelor neacoperite din toate zonele clinicii.  

Azi ne simțim cel mai în siguranță în cabinet, ne-am însușit toate procedeele,  protocoalele noi, pacienții cunosc și respectă circuitele impuse pentru ca în  final, tratamentele de specialitate să se finalizeze cu un succes deplin, la fel ca  înainte de această pandemie.  

Cele mai periculoase zone și momente rămân perioadele în care renunțăm la  mască și socializăm cu o persoană infectată și aparent necontagioasă. De  aceea, vă recomandăm și noi distanțarea socială, pe care am impus-o și în  cadrul clinicii. Toate activitățile se desfășpoară obligatoriu cu purtarea  măștilor de protecție iar servirea mesei se face rapid, la o distanță apreciabilă între personalul clinicii, în două săli mari și aerisite în permanență.  

Am speranța că viitorul apropiat că sună mai optimist, împreună vom trece  cu bine și peste acest moment istoric dificil, dacă suntem atenți, corecți și  riguroși.  

Medicina a evoluat enorm în ultimii ani, iar în această perioadă au fost  mobilizate cele mai luminate minți din lumea științifică și societăți potente  financiar pentru a găsi vaccinul salvator, precum și schemele optime de  indentificare și tratare a acestei boli.  

Fiți optimiști, nu vă panicați și incercați să respectați normele de protecție  recomandate, să vă protejați pe dumneavoastră precum și pe cei apropiați  vouă. 

Vă așteptăm cu drag și în siguranță, în cadrul clinicii Natural Smile,  

Dr Radu Pop