Ce este ortodonţia?

Este specializarea care se ocupă cu tratamentul diferitelor anomalii dento-maxilare (dinţi înghesuiţi, dinţi spaţiaţi, etc).

Toate aceste anomalii pot duce la apariţia unor probleme de genul cariilor dentare, inflamaţiei şi retracţiei gingivale, durerilor musculare şi articulare. Aceste defecte pot avea o influenţă negativă asupra percepţiei propriei persoane, forţând pacienţii să fie neîncrezători în zâmbetul lor.

Este de reţinut faptul că nu doar copiii pot beneficia de acest tratament, ci şi adulţii , neexistând limită de vârstă a tratamnetului ortodotic.

Aparatele dentare utilizate în tratamentul acestor anomalii pot fi mobilizabile (aparate care sunt aplicate în gură de către pacient, purtate câteva ore, apoi îndepărtate), respectiv fixe (brackeți lipiţi pe dinţi de către medic, în care se inseră un arc). Fiecare dintre aceste aparate are anumite indicaţii şi contraindicaţii pe care vi le poate prezenta medicul ortodont, tratamentul realizându-se după un prealabil consult clinic, realizarea unor investigații paraclinice (radiografiilor dentare panoramice, teleradiografii, analiza modelelor de studiu și a fotografiilor intra și extra-orale) și conceperea unui plan de tratament individualizat.

Pentru pacienţii care doresc ca aparatele fixe să fie cât mai puţin vizibile le putem oferi variante cu brackeţi de safir (transparenți) sau tehnica linguală. Pentru cei care vor să se mândrească cu aparatul lor, elasticele aplicate pe brackeții metalici pot fi de diferite culori.

Succesul tratamentului este legat atât de motivarea pacientului cât şi de existenţa unei strânse colaborări medic-pacient, cu vizite lunare pentru ajustarea şi activarea aparatelor.

În cadrul Centrului Dentar Natural Smile pacienții vor beneficia de tratamente de specialitate de o calitate superioară, într-o ambianță liniștită și pregătită special pentru ei.

Translate »