Implantul dentar

Reprezintă una din marile descoperiri ale medicinei dentare, aducând soluţii revoluţionare şi speranţa pacienţilor edentaţi (cu dinţi lipsă), în anumite cazuri schimbând practic vieţile oamenilor. Inserate pe locul fostelor rădăcini, implanturile dentare constituie baza noilor dinţi, care vor avea rol funcţional şi o estetică asemănătoare dinţilor naturali.

Pacienţii protezaţi prin implanturi recâştigă abilitatea de a mânca orice şi zâmbesc cu încredere, ştiind că noii lor dinţi arată impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se păstrează integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare, a obrajilor, buzelor), reducând inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinţi.

Implanturile dentare reprezintă la ora actuală singura posibilitate de a înlocui dinţii lipsă prin protezare fixă (diferită de protezele mobile, care trebuiesc îndepărtate din gură pentru igienă), rezultând o dentiţie foarte apropiată de dinţii naturali.

Implantul dentar este practic un mic şurub din titan care înlocuieşte rădăcina dentară, iar inserarea implantului în osul maxilar superior sau inferior presupune o intervenţie chirurgicală complet nedureroasă. După această operaţie se aşteaptă câteva luni (3-6 luni) pentru ca celulele osoase să creeze un ţesut osos nou în jurul implantului, proces numit osteointegrare. În felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroană, punte fixă sau proteză mobilizabilă.

Când situația permite (osul este de o calitate foarte bună, implantul are o stabilitate primară bună și se folosește un implant de calitate superioară) sau este o necesitate estetică (zona frontală a arcadelor) implanturile se pot proteza provizoriu imediat după inserare, pentru un confort mărit al pacientului.

Implanturile sunt recomandate pentru pacienţii de toate vârstele cărora le lipsesc dinţi. Oricine este suficient de sănătos pentru o mică intervenţie chirurgicală în cavitatea bucală poate apela la tratamentul prin implant.

E bine de precizat că după operaţie pacienţii trebuie să respecte o igienă locală foarte bună, deoarece în lipsa acesteia apar inflamaţii gingivale care pot duce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizării controalelor periodice la aproximativ trei luni.

În situația în care osul nu permite inserarea simplă a unor implaturi, vor fi necesare intervenții adiționale pentru a mări cantitatea sau calitatea osoasă: adiție osoasă, ridge split, sinus lift intern sau extern, etc. Timpul de vindecare poate crește din cauza acestor intervenții suplimentare până la un an.

Implanturile dentare vă îmbunătăţesc calitatea vieţii, persoanele care au pierdut dinţi îşi recapătă abilitatea de a mânca, de a vorbi şi de a râde “cu gura până la urechi”. Astăzi, din ce în ce mai multi pacienţi preferă metoda de tratament prin implant dentar în defavoarea protezelor sau punţilor clasice pe dinţi, fiind prima soluție de tratament în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți.

În cadrul Centrului Dentar Natural Smile, folosim 2 sisteme de implanturi:

  • Zimmer Biomet USA, implanturi premium cu o experiență și cercetări în ortopedie și implantologie de peste 90 ani, fiind in top 5 implanturi din lume;
  • MIS Israel, implanturi dentare cu un raport calitate/preț foarte bun

De asemenea, centrul nostru este dotat cu aparatură chirurgicală specială pentru intervențiile din implantologie, chirurgia dento-alveolară și parodontală: fiziodispencer cu fibra optică Kavo, aparat de piezosurgery Piezomed W&H, cu fibra optică, laser diodă Epic X, Biolase. Rezultatul intervenției se verifică radiologic cu ajutorul radiografiilor intraorale, din cadrul centrului nostru dentar.

Translate »