• 24 APR 16

  Reabilitare complexă bimaxilară

  Pacienta s-a prezentat cu o situație clinică destul de solicitantă: punți superioare în zonele laterale vechi și inestetice, zona frontală abrazată și cu o culoare neuniformă, iar inferior avea o proteză mobilizabilă cu croșete, pe care nu o putea purta, precum și o zonă frontală cu dinți foarte obturați, tratați endodontic și de un aspect abrazat-inestetic.

  În prima fază s-au inserat mai multe implanturi în zonele laterale mandibulare, s-au retratat endodontic toți dinții cu tratamente vechi, nici un dinte preparat de noi nu a fost devitalizat în scop protetic, fiind astfel minim invazivi.

  În următoarea etapă am machetat direct și indirect dinții iar pacienta a purtat lucrări provizorii diagnostice timp de mai multe luni până când forma și poziția dinților a fost integrată perfect.

  La final am optat pentru coroane, fațete și o punte din ceramică presată Emax în zonele frontale, atât superior cât și inferior. În zonele laterale s-au realizat punți din zirconiu-ceramică cu ceramică roz (gingie artificială), substituind zonele lipsă de țesut osos și gingival, defectele verticale și orizontale fiind foarte mari în aceste zone.

  Rezultatul final este unul atât funcțional cât și foarte estetic, pacienta preferând o culoare ușor mai translucentă-cenușie, mimând aspectul din tinerețe al dinților naturali.

  Termenul de realizare a fost de aproximativ 6 luni

Translate »